De Zoutbron

Zoutwaterbad

Als één van de weinige sauna’s in Nederland hebben wij zout water in al onze binnen baden (zwembad, bubbelbad, voetenbad, koude doorloopbad).

Zwem je ook zo graag in zee? Dat is meer dan alleen heerlijk verfrissend. Wist je dat het zoute water je vermoeidheid en energieke vervuiling van je af spoelt én dat het je een bruisend gevoel geeft? Het is echt een heel goed idee om regelmatig een zout water bad te gebruiken.

Baden in zout water bij De Zoutbron

Na een vermoeiende, of emotionele dag is het heerlijk om een zout water bad bij ons te nemen of je goed in te wrijven met zout. Dat kan ook een hippe zeezout variant zijn, maar gewoon keukenzout werkt ook prima voor dit doel. Ons zoute water pompen wij rechtstreeks uit onze eigen bron tussen de 120 en 180 meter onder ons pand vandaan. Ons natuurlijke zoute water komt uiteindelijk uit het Wad! Hierdoor uitermate geschikt voor tal van heling en helende mogelijkheden.

Heb je last van aanhoudende vermoeidheid dan kan je heel geschikt en simpel een zout water bad kuur als behandeling toepassen:

 • Neem een aantal keren per dag een zout water bad bij De Zoutbron.
 • Het energie lichaam (pranic body, 8th body) kan vervuild zijn.
 • Blijf 15 minuten in een zout water bad liggen, of wissel tussen onze baden.

Je kunt hierna een stoombad of sauna met lavendel en tea-tree olie geuren nemen. Dit heeft ook een zuiverend en normaliserend effect. Werkt daarnaast ontspannend en is een weldaad voor je lichaam. Daarnaast is het een prima manier om het zout van je lichaam te verwijderen.

Onze zout water baden zijn ontspannend en stress verminderend. Door de hoge luchtvochtigheid in onze accommodatie neemt het lichaam het zout gemakkelijk op terwijl u normaal ademt. Wanneer u ongeveer 45 minuten aanwezig bent in onze zwemzaal komt dat overeen met een hele dag aan zee!

Zout water scrubben en onder de douche afspoelen kan ook bij De Zoutbron

 • Neem een handvol zout en wrijf je natte lichaam er mee in. ​
 • Breng vooral ook zout aan onder de oksels, je armen, onder de navel links (milt/heiligbeen) de voor en achterkant net boven de navel.
 • Je kan het zout ook voorzichtig op je gezicht aanbrengen.
 • Hierna tien minuten relaxt op een stoel in onze zwemzaal of buiten gaan rusten (het zout heeft minimaal 5 minuten nodig om te desintegreren en vervuilde energie uit het aura te halen) en daarna met koud of warm kraan/douche water naar keuze afspoelen.

Handen of voeten wassen met zout water

In de traditie van Pranic Healing wassen healers hun handen met zout na het geven van een healing. Ook baden of douchen ze regelmatig met zout water. Dit neutraliseert de vervuilde energie en zuivert het aura.

Lees meer

Sauna De Zoutbron beschikt over een warm voetenbad gevuld met zout water. Een rustgevender en makkelijkere manier van het toepassen van deze methode is er niet.

“Sea water or water with salt is very effective in removing diseased energy from the energy body. The water-with-salt treatment will substantially clean the energy body and gradually strengthen the body and its defense system. Although this treatment is simple, it is quite effective and therefore should be taken seriously.” – Master Choa Kok Sui

Ook als je geen Pranic Healer bent, kan je deze tips toepassen voor jezelf. De hele dag door raak je met je handen allerlei voorwerpen en mensen aan. We zijn ons vaak niet bewust van de energetisch lading, maar voelen wel het effect er van. Door ons natuurlijke zoute water zult u merken dat het echt werkt.

Gezondheid en baden in het zoute water van De Zoutbron

Ons zwembad water en de andere zoute baden uit eigen bron zijn ook bevorderlijk voor een gezonde huid.

Lees meer

De gewoonte om zout toe te voegen aan baden bestond in China al in de periode van 2700 v. Chr. Ook in Griekenland was het gebruik met zout de huid te genezen bekend. De Griekse arts Hippocrates (leefde rond 350 jaar v.Chr.) liet zijn patiënten met huidproblemen of wonden altijd baden in zeewater. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de ‘vader’, van de Westerse geneeskunde, omdat hij als eerste natuurlijke, in plaats van bovennatuurlijke, oorzaken voor ziekten in zag.

Zeezout bevat een kleine hoeveelheden mineralen, zoals bijvoorbeeld magnesium en calcium.

Naast de reinigende werking van zout voor het lichaam, helpt het ook voor het ontgiften van het lichaam een handje! De capaciteit van het lichaam om gifstoffen kwijt te raken is niet oneindig en door te baden in onze reinigende zout water baden worden deze gifstoffen deels onttrokken uit het lichaam. Dagelijks worden we namelijk blootgesteld aan toxinen via voeding en milieu. Door de lever en de nieren worden deze grotendeels uit het lichaam verwijderd. Niet alleen de nieren en de lever zorgen voor de afvoer van deze stoffen, ook de huid is belangrijk bij de uitscheiding van giffen en wordt ook wel de 3e nier genoemd.

Met baden in zout wordt dit proces alleen maar bespoedigd. Naast de heilzame werking op wondjes is zout water ook goed voor genezing van eczeem. Deze niet besmettelijke huidaandoening ontstaan vaak uit een allergische reactie op verkeerd voedsel (suiker) of door gifstoffen (in- en uitwendige vaak chemische gifstoffen) waardoor een allergische reactie van de huid optreed. Deze ontstekingsreactie die vaak jeuk en roodheid veroorzaakt kan ook door gebruik van onze zout water baden worden verminderd of zelfs geheel verdwijnen.

Huidaandoeningen

Ook daar stoppen de positieve voordelen van onze zout water bron niet, want ons zoute zeewater heeft veel voordelen voor je huid. Aangezien het rijk is aan magnesium, zorgt het water voor het vasthouden van vocht in je huid.

Lees meer

Onderzoek stelde vast dat zeewater goed is voor sommige huidaandoeningen, zoals Onderzoek stelde vast dat zeewater goed is voor sommige huidaandoeningen, zoals psoriasis . Er wordt gedacht dat het zout en de kaliumchloride in het water de beschadigde huid aanpakken en het genezingsproces versnellen.Daarnaast zou ook eczeem bij kinderen kunnen verminderen door het zwemmen in onze zouten baden. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat kinderen bij wie het eczeem veroorzaakt wordt door allergieën voordeel haalden uit baden in zeewater.

Allergieën

Zeewater kan ook de symptomen van hooikoorts verminderen, zoals een jeukende of loopneus. Onze baden werken dan als een soort zoutspoeling, waardoor het de neusholtes vrijmaakt van de irriterende pollen.
De Zoutbron

Boek nu jouw verwenmoment

Goed om te weten:

 • Zeewater heeft ook nog antiseptische eigenschapen, die ervoor zorgen dat wondjes sneller genezen.
 • Het zoute water versterkt de ontstekingsremmende werking van UV-licht doordat het de gevoeligheid van de huid voor licht vergroot.
 • Als zeewater, zoals bij ons bubbelbad en voetenbad, tot 34 graden wordt verwarmd kunnen allerlei heilzame stofjes doordringen in je huid. Denk bijvoorbeeld aan jodium en ijzerhoudende stoffen zoals kalium, calcium, zwavel, silicium, fluor en zink. door hierin te verblijven krijg je soepele gewrichten.
 • Het zoute water spoelt vermoeidheid en energieke vervuiling van je af, én het geeft je een bruisend gevoel.
 • Zout voorkomt een zweetlucht. Zoutkristallen zijn in staat om transpiratievocht te neutraliseren en kunnen zo het ontstaan van een zweetlucht voorkomen.
 • Stimuleert de doorbloeding. Van zout wordt vaak gedacht dat het een uitdrogend effect heeft, maar voor je huid geldt dat niet. Een zout water bad houdt het vocht in de huid juist vast. Zout water stimuleert bovendien de doorbloeding van de huid, verwijdert dode huidcellen en werkt desinfecterend.

Voordelen van zwemmen of baden in het zoute water van De Zoutbron

 • Het vermindert stress en bevordert een goede nachtrust;
 • Bevordert concentratie;
 • Helpt spieren en zenuwstelsel te ontspannen;
 • Reguleert de activiteit van enzymen;
 • Verbetert zuurstofgebruik;
 • Voert gifstoffen af;
 • Verbetert de absorptie van nutriënten
 • Helpt bij de vorming van verschillende proteïnen en hersenweefsel;
 • Verlicht klachten aan de luchtwegen en de huid;
 • Het werkt eveneens verlichtend bij gewrichtspijn en reumatische aandoeningen.
 • Daarnaast is het destressing.
Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op via 051-8853206 of info@dezoutbron.nl.